Lästips: Gratis stickmönster Gratis virkmönster Virka för nybörjare Sy Brodera Se ''snabbstickat''

Sy vår smarta filt – enkel beskrivning

15 maj, 2015
author
picknickfilt
Enkel att sy och lätt att ta med sig - vår picknickfilt, gjord i mjuk fleece och praktisk vaxduk, blir snabbt en riktig sommarfavorit!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Sy din egen picknickfilt

Du behöver

Ca 140×140 cm av vardera fleece och vaxdukstyg

Ca 12×120 cm bomullstyg

2 knappar

 

Gör så här

1. Lägg fleece och vaxduk räta mot räta och sy ihop runtom förutom ca 35–40 cm, mätt från ena hörnet och ut. Vänd rätt och pressa försiktigt från fleece-sidan på låg värme och med en lätt fuktad handduk emellan. Var försiktig så du inte pressar direkt mot vaxduken.

2. Vik bomullstyget på mitten så att du får en lång, smal remsa med rätsidan utåt. Vik in sömsmånen (1 cm/långsida) längs sidorna. Pressa och sy en söm ca 2–3 mm in. Sy en likadan söm längs andra långsidan.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

3. Vik in sömsmånen på den öppna delen av pläden och placera ut tygremsans båda kortändar med ca 10–12 cm mellanrum, mellan plädens båda tyglager. Remsan ska bli som en lång ögla. (Om du viker pläden på mitten och sen på mitten igen kan du enkelt se till att remsan, som ju ska bli omtag/bärhandtag, hamnar rätt.)

4. Sy ihop hålet i pläden med remsan emellan.

5. Vik pläden på mitten och på mitten igen och rulla ihop så hårt du kan. Vira tygremsan runt och markera ut var knappar och knapphål ska sys.

6. Sy knapphål och sy i knapparna.

 

Läs också: 

Sy snygg soffkudde

Sy en mysig pläd 

Så trär du sytråden på bästa sätt 

 

Av Anna-Karin Amilon

Foto: Pernilla Wästberg

Allt material från Stoff & Stil

Annons