Lästips: Stickmönster Virkmönster Virka för nybörjare Sy Brodera

Förnya sovrummet – sy praktisk sängförvaring

28 aug, 2024
Enkel syprojekt, sy sängförvaring med fickor.
Gör tyget med fickorna i en kort version och montera det i stället på en träpinne eller en galge om du hellre vill hänga den på väggen. Foto: Kristina Svejstrup Pedersen
Sovrummet ska inte bara avnjutas med slutna ögon. Njut av utrymmet för mys med en praktisk sidoficka för glasögon och skärm och en enkel hängare för dina favorittidningar.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Fickor vid sängkanten – enkelt syprojekt

Sidofickan är en lång bit, så det blir 2 fickor på varje sida av sängen. Det vill säga, du ska göra totalt 4 fickor, 2 i varje storlek. När du är klar, placera sidofickan under bäddmadrassen.

Material: Måttband, innetyg, symaskin, sax, knappnål.

Se också: Gör mönster på tyg med bubbelplastBrand logo
Se också: Gör mönster på tyg med bubbelplast

Så gör du

Sy praktiskt sängförvaring, steg 1.
Steg 1 Foto: Kristina Svejstrup Pedersen

1. Mät bredden på din säng. Denna mall är skapad för en säng som är 180 cm bred – lägg till 48 cm till bredden på din säng. Klipp ut en tygbit à 228 cm (bredden på sängen + 48) x 68 cm + sömsmån. Vik tyget på mitten med avigsidan uppåt och sy ihop sidorna med raksöm. Vänd tyget så att rätsidan kommer utåt. Vik upp en kant på cirka 1 cm i båda ändarna av tyget. Sy ovanpå rätsidan med raksöm för en snygg avslutning.

Annons
Sy praktiskt sängförvaring, steg 2.
Steg 2 Foto: Kristina Svejstrup Pedersen

2. Gör 2 fickor på varje sida: Klipp tyget i storlekarna 24x24 cm och 17x15 cm. Sicksacka kanterna runt hela vägen på båda fickorna. Gör 2 sidor till varje ficka: Vik in 2 cm på båda sidorna av den lilla fickan och sy med raksöm längs ytterkanterna av vikningarna, så nära vikningen som möjligt. Gör samma sak med den stora fickan, men med vikningar på 3½ cm. Vik upp 1 cm på toppen av den lilla fickan och 2½ cm på toppen av den stora fickan. Sy på rätsidan med raksöm för en snygg avslutning.

Sy praktiskt sängförvaring, steg 3.
Steg 3 Foto: Kristina Svejstrup Pedersen

3. Sy fast fickorna på tyget: Placera den stora fickan 1½ cm från botten och 1½ cm från höger sida. Sy fast fickans botten med raksöm från avigsidan av fickan.

Annons
Sy praktiskt sängförvaring, steg 4.
Steg 4 Foto: Kristina Svejstrup Pedersen

4. Vänd fickan ut och in, och sy fast sidorna med raksöm, eventuellt för hand. Sy den lilla fickan och de 2 fickorna motsvarande i andra änden av tyget på samma sätt.

Text och design: Kristina Svejstrup Pedersen

Annons