Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips: Träning och motion När hjärtat sviker Psykologi Mag- och tarmproblem Sömnproblem

9 gratis hälsoappar att ladda ner till din smarta telefon!

14 jan, 2016
author Helene Wikfalk
Helene Wikfalk
author Johanna Svan
Johanna Svan
Kvinna med sin smarta telefon.
Det finns mängder av appar för din hälsa att ladda ner på telefonen!
Tips på appar för smartphones som förbättrar din hälsa!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Har du en smart telefon? Grattis! Då kan du få hjälp till ett hälsosammare liv: sluta röka, hjälp att somna, räkna kalorier, lära dig första hjälpen…

Vi har valt ut 9 gratis hälsoappar som förenklar och förgyller din tillvaro. Låt nerladdningen börja!

Gratis hälsoappar för smarta telefoner och läsplattor:

App: Rökfri

Vill du sluta röka eller snusa men behöver lite hjälp med motivationen? Då kan du prova denna app, som hjälper dig att trappa ner och som peppar dig på vägen. Som bonus får du veta hur mycket pengar du sparar på att inte röka!
För android och iPhone.

App: Accupedo Stegräknare

Med en stegräknare får du koll på hur mycket du rör dig om dagarna och kan kontrollera att du kommer upp i den rekommenderade minsta dagsdosen på 10000 steg. Det finns ett stort utbud av appar av detta slag för både android och iphone. Denna har en rörelseigenkännande algoritm känner av gångmönster och räknar dina steg oavsett om du har mobilen i fickan eller i väskan!
För android och iPhone.

App: Kaloriräknaren

Här hittar du information om näringen i din mat och kan enkelt räkna kalorier i din måltid.
För android och iPhone.

App: Lifesum

Också en kaloriräknare där du skriver in vad du äter under dagen och sätter en målvikt. Går att koppla till hälsoappen på iPhone och då får man automatiskt veta hur många kalorier man förbränt genom promenader under dagen. Man kan även skriva in sin egen träning om man cyklat, gått på gym eller gjort något annat.
För android och iPhone.

App: Runkeeper

Mäter såväl sträcka som hastighet och påminner – om du vill – när det går för snabbt eller för långsamt. Här finns också möjligheten att lägga in egna intervaller och träna med coach.
För android och iPhone.

App: Yoga Studio

För dig som vill utöva yoga i lugn och ro på hemmaplan. Visar olika övningar steg-för-steg. Svensk text, men instruktören pratar på engelska.
För android och iPhone.

Annons

App: Lugnande och avkopplande Ljud

Ligg inte sömnlös! Föreställ dig att du ligger på stranden medan långsamt närmar vågorna i havet plaska foten. Eller välj ditt eget favoritljud. Med appen får du hjälp att somna in lättare. Det finns ett stort urval av avslappnande ljud och melodier och du skräddarsyr själv en mix som passar dig!
För android och iPhone.

App: Första hjälpen

Man vet aldrig när olyckan är framme, och då kan det vara bra att ha en app som berättar vilka åtgärder som behöver vidtas. Du kan också testa dina kunskaper i första hjälpen samt få reda på var närmaste sjukhus, vårdcentral eller apotek ligger. Du kan även öva hjärt- och lungräddning (HLR) med hjälp av appen. (Den ska förstås bara ses som ett komplement och inte som en ersättning för att exempelvis gå en kurs i Röda Korsets regi.)
För android och iPhone.

App: Mimi Hearing Test

Klagar dina nära och kära över att du hör dåligt (samtidigt som du tycker att de pratar otydligt)? Med den här appen får du reda på vem som har rätt – du eller de. Här kollar du hur bra du hör, och får en indikation på om du bör göra en hörselundersökning. På engelska.
För android och iPhone.

Nu finns Digitant på Facebook!

Har du redan Facebook, eller tänker skaffa det, och vill få fler tips om den digitala världen, appar, internet och mycket mer? Följ vår Facebooksida Digitant genom att klicka här och klicka på "gilla" för att få ännu mer tips!

Digitant-böckerna hjälper dig!

Perfekta för dig som vill lära dig det digitala mer eller kanske som en present till någon du vill hjälpa med ett digitalt utanförskap!

I böckerna Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen och Digitant – nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet får du lära dig grundläggande saker om digitalisering och hur du får mest nytta av din smarta telefon, dator och läsplatta.

Annons

Du får till exempel lära dig hur du kommer igång med att betala räkningar, mejl och Facebook och hur du gör ditt liv smidigare med hjälp av olika digitala tjänster som autoreply på mejl. I båda böckerna finns en ordlista över vanliga ord på internet och förklaring till vad olika uttryckssymboler betyder!

Digitant-böckerna

– den perfekta presenten till dig själv eller någon som vill veta mer om den digitala världen!

Digitant: din nybörjarguide till den digitala världen

Digitant: nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet

Digitant: Din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet

ANNONS Här kan du läsa mer och köpa Digitant-böckerna

Annons