Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips: Träning och motion När hjärtat sviker Psykologi Mag- och tarmproblem Sömnproblem

11 prylar som värmer dig i vinterkylan!

25 jan, 2018
author Åsa Åhlander
Åsa Åhlander
Det är inte bara midvinternattens köld som är hård – hela vintern är en pärs för den som har lätt för att frysa. Men det finns hjälp - här är 11 prylar som värmer dig!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vantar med inbyggd värme, gosiga tofflor, ullstrumpor och värmande fotkräm håller kylan borta. Kanske får du en ny favorit att värma dig med?

1. Vedkunskap

Vad värmer bättre än en sprakande brasa? Lär dig allt om huggning, stapling, torkning och eldning i Lars Myttings storsäljare Ved (Natur&Kultur), cirkapris 200 kr.

Bild: Natur&Kultur

2. Täckkjol

I stället för termobyxor: testa en täckkjol! Värmer skönt om rumpa och ben och är betydligt lättare att dra av och på. Svart, längre variant från ANNONS Everest finns på Stadium.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Bild: Everest

3. Gå på i ullstrumporna

Woolisars tjockstrumpor med kurbitsmönster i 85 procent ull och frottéfoder passar fint i pjäxorna eller på pulkaturen, knästrumporna med 60 procent ull värmer gott under jeansen. Matchande handledsvärmare finns på www.ullstrumpan.se

Annons
Bild: Ullstrumpan

4. Handske med inbyggd värme

Är ett par vanliga vantar inte nog? Värmehandskarna gömmer ett batteripack som alstrar värme från handryggen ända ut i fingrarna. Värmen håller sig i upp till fyra timmar. Kostar 500 kr hos ANNONS Kjell & Company.

Bild: Kjell & Company

5. Värmande fotmassage

ANNONS Beurer fotvärmare värmer inte bara dina kalla fötter framför tv:n – samtidigt får du en stunds behaglig fotmassage. Tre temperaturlägen ser till att du får upp värmen i fossingarna. Finns på Clas Ohlson.

Annons
Fotvärmare

6. Sängvärmare

Räcker inte en vanlig filt till? Satsa på en elektrisk! Den här från ANNONS Beurer mäter 180 x 130 cm, har sex olika värmelägen och automatisk avstängning. Kan även användas som bäddvärmare, från Clas Ohlson.

Bild: Clas Ohlson

7. Gosiga tofflor

Kalla golv? Stick ner fötterna i ett par mysiga fårskinnstofflor som formar sig efter foten. Fluffiga innetofflor i silver av märket Shepherd, från Toffelshoppen.

Annons
Bild: Toffelshoppen

Innetoffel ANNONS Iris från Shepherd är mycket bekväm slip-in med uppbyggd fotbädd som gör toffeln väldigt skön att gå och stå i. Gummisulan ger ett bra grepp.

Bild: Ellos

8. Värmande fotkräm

Kalla fötter? Satsa på en skönt värmande fotkräm som mjukar upp stela och kalla fötter samtidigt som den motverkar torrhet. Passar också fint för en stunds värmande massage! ANNONS Pedicare Värmande fotkräm, 119 kr/125 ml på apoteket.

Annons
Bild: Apoteket

 

9. Flyttbar kamin

För den riktigt frusne – en portabel, skorstensfri kamin. Alstrar massor av värme, är lätt att montera och ger varken ifrån sig sot, aska eller rök. Går dessutom att flytta mellan rummen. Pris 4 495 kr hos Bastuspecialisten.

Bild: Bastuspecialisten

10. Fleecefodrat

Med fleecefodrade strumpbyxor håller du benen både varma och snygga hela vintern. Släta och blanka på utsidan med ett tunt fleecelager på insidan som samlar luft runt benen och på det viset håller kylan borta, från ANNONS Twilfit.

Annons
Bild: Twilfit

11. Varmt på vägen

Med en termosmugg har du en värmande dryck till hands även när du är på språng. Rosa bilmugg i stål med lock av plast och låsbar tryckfunktion från ANNONS Sagaform.

Bild: Designonline

5 skäl till att vi fryser olika mycket

Kroppsstorlek: Ju större du är, desto bättre förutsättningar har du att hålla värmen.
Ålder: När vi blir äldre får vi ofta långsammare cirkulation och ett långsammare blodomlopp, vilket gör att vi fryser lättare.
Kön: Kvinnor fryser mer än män eftersom kvinnor, oberoende av storlek, har mindre kroppsfett än män.
Vana: Vi vänjer oss vid att vistas i kyla, och därför upplevs fem minusgrader som kallare på hösten än på vårvintern.
Sjukdom: Blodbrist, järnbrist, undernäring, infektion och sköldkörtelsjukdom kan leda till frusenhet.

Annons