Så gör du ett fint chokladhus!
Efter många år av smält socker och brända fingrar har julpysslande familjer fått ett alternativ till det traditionsenliga pepparkakshuset.
Matstylisten och skribenten Emily Dahl har tagit fram sitt eget chokladhus tillsammans med sina bästa tips för att lyckas med chokladhusbygget i jul.
Så gör du ett chokladhus
Grundbyggsats för chokladhus:
6 chokladkakor
1 påse chokladlinser
Florsocker
Övrigt ätbart pynt exempelvis kristyr
Så bygger du ett chokladhus:
Skär ut de olika delarna så att de passar ihop.
Smält choklad och montera ihop huset.
Montera taket.
Dekorera med chokladlinser, florsocker och övrig dekoration.
Tips!
1. Smält inte chokladen för mycket – då blir det inte så kladdigt och lättare att sammanfoga.
2. Lek med färg och form och använd allt ätbart pynt du hittar i skåpen.
3. Eftersom chokladen kommer i fyrkanter är det lättast att börja med ett bashus – men tveka inte att sätta din egen personliga touch med oväntad pyntning eller former på huset.
4. Sist men inte minst, köp lite extra choklad till bygget. Det är lätt att det blir svinn om du bygger tillsammans med en glad och godissugen familj.