Lästips:NYTT! Korsord Pyssel med papper Pyssel för barn Skapa med lera Förvandla dina loppisfynd

Pyssliga aktiviteter att göra med barnbarnen under Halloween – idéer och tips

24 okt, 2024
author Nami Kawakita
Nami Kawakita
Pyssliga aktiviteter att göra med barnbarnen under Halloween – idéer och tips
Låt monster, spöken, fladdermöss och annat bus ta plats på Halloween. Pyssla ihop säsongens monster med barnbarnen – och låt var och en bestämma hur läskigt man vill ha det!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Gullig katt-ansiktsmålning för barn till HalloweenBrand logo
Gullig katt-ansiktsmålning för barn till Halloween

Med Halloween runt hörnet är det ett ypperligt tillfälle att samla barnbarnen och pyssla. Passa på att återbruka det som annars slängs i återvinningen – toarullar, äggkartonger och glasburkar i olika storlekar. Med små, enkla medel håller ni er sysselsatta i timmar.

Bra pysselgrejer att ha hemma:

  • Papper i olika färger som svart, orange och vitt
  • Tuschpennor/Poscapennor
  • Penslar
  • Lim
  • Färg – hobbyfärg, akryl eller vattenfärg
  • Plastögon
  • Piprensare
  • Snöre
  • Sax

Dessa saker är en bra grund att ha till hans när det kommer till pyssel. Tänk på att skydda bordet med en vaxduk eller en tidning.

1. Måla en pumpa

Måla en pumpa istället för att karva
meriway

Med hobbyfärg och Posca pennor kan ni enkelt måla en pumpa istället för att karva en. Inte bara blir det mindre stök men risken för att att skära sig sjunker väsentligt. Perfekt pyssel att göra tillsammans med de minsta. Låt fantasin flöda fritt och måla både glada och läskiga pumpor.

Annons

Tvätta av pumpan, måla gärna med dubbla lager färg för att täcka och låt färgen torka ordentligt, helst över natten. Vissa väljer att grundmåla pumpan med hobbylack. Med pennorna blir det lättare att rita spindelväv, otäcka kryp och detaljerade mönster. Helt målade pumpor ska inte slängas i komposten.

2. Pyssla med toarullar

Med ett par toarullar kan du enkelt pyssla ihop en söt katt
anastasiaromb

Spara toarullarna och du har ett suveränt material att använda till pysslet. Till Halloween kan du sedan använda toarullarna till att göra fladdermöss, spöken, häxor och andra monster. Tuschpennor, papper i olika färger och lim sätter detaljerna på plats.

3. Lövspöken

Plocka löv och måla spöken
Iryna Imago

Nyhet!

Korsord, sudoku och spel

Klicka här för att spela

Passa på att plocka med er ett par fina löv på höstpromenaden, de blir riktigt fina som spöken. Lägg löven att torka under tryck, t ex mellan tunga böcker och måla med hobbyfärg, eventuellt två gånger. Sen kan var och en måla sitt eget spöke efter tycke och smak!

Annons

Läs mer om hur du gör lövspöken

4. Måla äggkartonger

Med äggkartonger kan du pyssla ihop egna fladdermöss
Katerina Morozova

Äggkartonger är också en sådan sak som annars hamnar i återvinningen men ett par stycken kan du spara. Även en äggkartong kan bli ett par fladdermöss eller varför inte små söta minispöken?

5. Handavtrycks-spöken

Förvandla barnets handavtryck till ett spöke
JeannieR

Pensla fingerfärg på barnets hand och tryck handen mot ett papper. Färgen måste torka ordentligt innan den går att rita på, gärna över natten. Sen är det bara att måla på ansikten med tuschpennor. Superbra pyssel som passar barn i alla åldrar.

Annons

6. Halloween-lykta

Måla en lykta på en tom glasburk
Olga Madlewska

Här kommer tomma glasburkar till användning, gärna i olika storlekar! Ingen Halloween är ju komplett utan en mysig lykta. Tvätta rent burkarna och låt dem torka. Glasburkarna kan du måla med hobby färg och sen antingen klippa ut spöklika ansikten av papper och limma fast eller måla dit en läskig skog med glaspenna. Använd gärna värmeljus som går på batteri så kan du skruva på locket ha en säker, vacker lykta hela hösten.

7. Spöken av lera

Pyssla ihop spöken av lera

Spöken av lera blir lika fina till det dukade bordet för vuxna som för de allra minsta på barnrummet. Med papperslera slipper du använda ugnen, vilket gör pysslet lite smidigare.

Annons

Så gör du söta spöken av lera

8. Sticka en pumpa

Sticka en gullig pumpa

För den med tålamod och fingerfärdighet kan det vara passande att sticka en pumpa. Otroligt gulligt men lite pilligt, just detta kanske de allra minsta får avstå.

Här hittar du en guide till att sticka en pumpa.

9. Baka något läskigt

Skrämmande goda chokladspindlar
Allas Veckotidning 4421 Kerstin Svensson Baka till Halloween Foto: Anders Norrsell

Det finns mycket gott att baka för den som vill förena nytta med nöje. Det heter ju ändå trick or treat så något gott måste man ha hemma – vad sägs om otäckt goda chokladiga spindlar?

Annons

10. Gör pärlplattor

Pynta med pärlplattor
grisdee

Med pärlor och pärlplatta är möjligheterna oändliga! Här är det bara fantasin som sätter gränser. Det finns även självlysande pärlor för den som vill sätta extra spöklik stämning på Halloween. När motivet är färdigt, lägger du på ett bakplåtspapper och stryker över pärlorna med ett medelvarmt/varmt strykjärn i några sekunder, så smälter pärlorna ihop.

Foto: TT

Annons