Lästips:Pyssel med papperPyssel för barnSkapa med leraFörvandla dina loppisfynd

Gör egen girlang – enkelt och billigt pynt till sommarfesten

02 jul, 2024 
Anna María Larsson
Pynta för sommarfest med den här enkla och vackra girlangen. Den går att variera i längd, storlek och du kan själv sätta färgtemat som passar din bjudning.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Blomstrande girlang till midsommar – så gör du steg för stegBrand logo
Blomstrande girlang till midsommar – så gör du steg för steg

Sommar och det blommar i var och varannan dikeskant. Ta med dig en sax eller sekatör och gå ut på blomsterjakt i ditt närområde. För med hjälp av lite sommarblommor, lite rivna tygremsor och om du vill, ett gäng ballonger kan du skapa en enkel och stämningsfull girlang till midsommar eller sommarens kommande fester och firande.

girlang sommar fest gör egen
Välj de blommor du gillar och som passar just temat på din fest. Var kreativ och plocka det just du tycker är vackert!Anna María Larsson

Med en mix av dikesblommor eller blommor från din trädgård gör små buketter och knyt ett snöre runt. Blanda det sedan med rivna tygremsor.

Annons

Så gör du girlangen – steg för steg

Knyt fast på ett snöre och anpassa girlangen precis så lång som du vill ha den. Det är fint att hänga den mot en vägg, över ett dukat bord eller på väl valda platser runt din balkong, uteplats eller trädgård.

grilang billigt pynt gör själv
Varva blommor, grenar, gräs eller vad du valt att plocka med tygremsorna.Anna María Larsson

Vill man kan man också hänga med ballonger bland tygremsorna och buketterna för att skapa mer volym på girlangen. Anpassa färg och mängd efter eget tycke och smak.

pynt kalas hemma
Med ballonger förvandlas bjudningen snabbt till studentfest eller barnkalas!Anna María Larsson

Annons